Ibrahimović sasvim iskreno govorio o MLS ligi: Ovdje sam kao Ferrari nasuprot Fiata

Podsjetimo, Ibrahimović već preko godinu dana igra u Sjedinjenim Američkim Državama za LA Galaxy, a prethodno mu je karijera u Manchester Unitedu išla silaznom putanjom zbog vrlo teške povrede.

Ove sezone Ibrahimović je na 16 utakmica postigao 13 golova i dodao tri asistencije što je pomoglo njegovom timu da dođe do 3. pozicije na Zapadu.

Ipak, on je sasvim realan i kaže da MLS liga nema ni približan kvalitet kao neke evropsko lige u kojima je igrao.

"MLS nije na evropskom nivou, da budem iskren. Prije sam igrao sa igračima koji su ili na mom nivou ili blizu njega. To pomaže da se igra lakše povezuje. Ovdje, ja sam kao Ferrari naspram Fiata. A, može se dogoditi da Ferrari postane Fiat, ili da Fiat postane Ferrari", kaže Ibrahimović.

"Isti problem sam imao u nacionalnom timu, ali možda ne baš u tolikim razmjerama. Rekao sam, ne prihvatam to. Ne prihvatam situaciju kada lopta ne dolazi do mene ili kada dolazi prekasno. Htio sam da oni dođu na moj nivo. Sve ovo me je pomalo usporilo. Igra ovdje u Americi može biti mnogo brža, mnogo bolja taktički i s mnogo više ritma", rekao je nekadašnji napadač Manchester Uniteda, Intera, Juventusa, Milana, Barcelone, PSG-a, Ajaxa...