Igrač Zrinjskog danas ostao bez dva zuba: "Sada sam dobio tu informaciju, a on mi nije ništa rekao"

.
Jakirović nakon meča protiv Posušja Zrinjski je danas na svom terenu pobijedio Posušje sa 3:1 u okviru 18. kola Premijer lige

Plemići su uspjeli da dođu do nova tri boda i bez nekih većih problema savladali su ekipu Posušja.

Dva gola za domaći tim postigao je sjajni Nemanja Bilbija, a jedan je dodao Juranović. Jedini pogodak za ekipu Posušja danas je postigao Lauš.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj je trener domaćeg tima Sergej Jakirović poručio da je ovo bila jako teška utakmica jer se igrala na dosta zahtjevnom terenu.

"Jako teška utakmica po zahtjevnom terenu, kada nemaš stajnu nogu onda je jako teško igrati. Bilo je dosta grešaka i nepreciznih dodavanja, pogotovo nama je ovaj teren je otežao igru jer protokom lopte želimo doći do završnice. Uspjeli smo to u nekim slučajevima, ali i Posušje je imalo svoje prilike. Dečkima je krivo što smo prilimli taj gol i to je dobro", rekao je Jakirović na početku i osvrnuo se na seriju od osam uzastopnih pobjeda.

"Imamo fantastičan niz. Nije lako, pokušat ćemo doći do devete pobjede, znam da je rekord 12 uzastopnih pobjeda, ali vidjet ćemo. Jedino je što mene brinu su nogometni uslovi koje diktiraju vremenski uslovi".

Savić i Juranović su ranije napustili teren, kakvo je njihovo stanje?

"Da, i Jukić isto. Jukić i Juranović su dobili udarce u zglobove, a Savić je razbio usnu i sad sam dobio informaciju da su mu izbili dva zuba u duelu. Nije mi to rekao kada je izlazio s terena", dodao je trener Zrinjskog.

Plašite li se ovako lošeg terena naredne sedmice na meču protiv Leotara?

"Pa da. U Tuzli je bio ovakav teren. Plašim se radi našeg načina igre", kratko je odgovorio Jakirović.

Na press konferenciji bio je i trener Posušja, Stipe Balajić, koji se osvrnuo na današnju utakmice.

"Lijep pozdrav svima. Dobro smo se pripremili na ovaj meč. Ono što smo očekivali od Zrinjskog na terenu dobro smo zatvarali većinu meča. Bojali smo se tih prekida i upravo tako su nam dali gol. Jako dobro smo odigrali prvo poluvrijeme gdje smo imali dosta izglednih situacija. Šteta što u završnici nismo bili bolji, možda bi na kraju drugačije završili. Previše smo se otvarali i dali prostora igračima Zrinjskog", rekao je Balajić i dodao.

"Čestitke njima, iskusna ekipa i koja kažnjava svaku grešku. Čestitke na jesenjoj tituli i Jakiroviću na svemu što je napravio sa Zrinjskim. Sigurno da su najozbiljniji kandidat za osvajanje titule ove sezone".