Imao svog favorita: Neymar nije želio Tuchela u PSG-u

Neymar je ljetos iz Barcelone prešao u PSG za rekordnih 222 miliona eura, ali već mjesecima se špekuliše da bi nakon samo jedne sezone mogao da se vrati u Španiju i to u redove ljutog rivala Real Madrida. Špekulacije je dodatno zakuhao i Zidane koji je poručio da će o eventualnom dolasku Neymara govoriti za desetak dana nakon finala Lige prvaka.

Međutim, francuski mediji danas su prenijeli nove informacije o ovom slučaju. Navodno, Neymar je imao namjeru da ostane u Parizu, ali mu se nije svidjelo što je Thomas Tuchel izabran za novog trenera ovog tima. Kako pišu tamošnji mediji Neymar je poručio vlasnicima kluba da pokušaju svim silama uvjeriti Josea Mourinha da preuzme PSG:

Navodno, Neymar ima želju da radi sa portugalskim stručnjakom i razočarao se što su se u PSG-u oglušili na njegove zahtjeve. Čini se da je brazilski igrač odlučan da nakon samo jedne sezone napusti Park Prinčeva, a sada će na potezu biti Florentino Perez i Real Madrid.

"Kada je se Neymar oporavljao od povrede u Brazilu razgovarao je sa vlasnikom PSG-a Nasserom El-Khalifijem koji je otputovao tamo i pokušao ga uvjeriti da ostane u klubu. Kada su pričali o novom treneru Neymar je poručio da želi Josea Mourinha u PSG-u, ali je to bilo gotovo nemoguće. Svašta se priča o Realu, ali mislim da nema šanse da ga dovedu ovog ljeta", objavio je francuski novinar Funcan Castles.