Inter organizovao "boks meč" između Contea i Lautara Martineza nakon njihove svađe

.

Svađa trenera Intera Antonija Contea i napadača Nerazzurra Lautara Martineza glavna je sportska vijest danas u Italiji, ali nesporazum je vrlo brzo izglađen o čemu svjedoči i šaljivi video koji je objavio strateg milanskog kluba na društvenim mrežama.

Inter je u klupskom trening kampu organizovao "boks meč" između njih dvojice, a sudija i službeni spiker bio je Romelu Lukaku.

Naravno, riječ je o šali kojom su u milanskom klubu željeli pokazati da su odnosi između Contea i Martineza izglađeni, a to potvrđuju i njihova nasmijana lica.

"Uživo iz Madison Square Gardena", napisao je Conte u objavi videa na Instagramu, dok je ostatak ekipe u pozadni navijao i smijao se.

U meču protiv Rome, Lautaro je u igru ušao u 35. minuti umjesto povrijeđenog Alexisa Sancheza, ali je zamijenjen već u 77. minuti kada je Conte priliku dao mladom Andreji Pinamotniju.

To očigledno nije najbolje "sjelo" Martinezu, koji je nakon izmjene skinuo dres ​​i bijesno je šutirao bocu s vodom koja je bila pored klupe za rezervne igrače. Reakcija Argentinca nije se svidjela treneru Intera Antoniju Conteu, koji mu je žestoko prigovorio, nakon čega su ušli u raspravu.

Ipak, kako danas pišu italijanski mediji, argentinski napadač shvatio je da je pretjerao, nakon čega se izvinio Conteu i saigračima. Kao gest dobre volje, ponudio je da organizuje roštilj nakon današnjeg treninga, a završio je i u "ringu" s Conteom.