Inter traži pobjedu, večerašnji rival je Džekina omiljena mušterija

.
U dosadašnjih osam okršaja sa češkim timom Edin je postigao devet golova

 


Fudbaleri Intera će u 2. kolu grupne faze Lige prvaka gostovati u Češkoj, kod Viktorije Plzen, ekipe protiv koje kapiten bh. reprezentacije i napadač "Nerazura" Edin Džeko voli igrati. 

nter će u Češkoj tražiti pobjedu nakon poraza protiv Bajern Minhena prošle sedmice (0:2). Jedna od uzdanica trenera Simeonea Inzagija (Inzaghi) je i Edin Džeko.

Džeko je u dosadašnjem dijelu karijere odigrao osam utakmica protiv Viktorije Plzen, a ostvario je četiri pobjede, dva remija i dva poraza - oba poraza kao igrač Teplica. Večerašnji rival Intera je Edinova omiljena mušterija. Naime, Džeko je protiv Viktorije Plzen do sada postigao devet pogodaka, te je češki tim uz Mančester junajted klub kojem je Džeko dao najviše golova.

U Ligi prvaka je igrao na tri utakmice protiv češkog tima, a postigao im je pet golova - dva u dresu Mančester sitija (sezona 2013/2014) i jedan het-trik kao igrač Rome (2018/19).

Džeko je za Romu postigao het-trik protiv Plzena i u jednoj utakmici Evropa lige (2016/17), a jedan pogodak je dao kao igrač Teplica, u duelu odigranom 2006. godine.

 

 

Foto: Twitter