Internetom kruži snimak ubistva: Dizač tegova krenuo na MMA borca, brutalno je ubijen!

xy
Ulične borbe vrlo često znaju završiti sa tragičnim posljedicama.

Posljednjih dana društvenim mrežama je ponovo postala aktuelna priča o događaju koji se desio u augustu prije pet godina.

Riječ je o tragičnoj godišnjici smrti koja je šokirala Evropu kada je život izgubio tada 32-godišnji dizač tegova Andrey Drachev.

Vrlo su česte pojave da se uličnim borbama sukobe borci iz različitih borilačkih vještina ili se pojedinci oslanjaju na svoju snagu pa bez obzira što na manjak znanja misle da snagom mogu riješiti svog protivnika.

Tako je bilo i u ovoj borbi sa smrtnom posljedicama. Sve je počelo zbog rasprave da li je MMA bolje trenirati nego gimnastiku.

Nakon toga grupa mladića je izašla iz kafića i počeo je žestok obračun. MMA borac je Drachevu zadao nekoliko fatalnih udaraca.

Dizač tegova je prvi put uspio ustati, nakon toga je dobio novi udarac u glavu, pao je na pod i udario snažno u beton te ostao ležati nepomično.

Dok je ležao na podu MMA borac koji je kasnije identifikovan kao Anar Allakhveranov je dizačku tegova zadao nekoliko krvoločnih udaraca u glavu.

Allakhveranov je uhapšten, a nakon jednogodišnjeg suđenja u decembru 2018. godine osuđen na dugogodišnju robiju, tačnije dobio je 18 godina zatvora zbog ubistva.

Inače, tokom karijere Drachev je između ostalog bio srebreni na Svjetskom prvenstvu 2011. godine. Nije ni mogao zamisliti da će mu jedna obična rasprava tokom jutarnje kafe oduzeti život...