RUKOMET

Interviju s rukometašem Ivanom Divkovićem

Interviju s  rukometašem Ivanom Divkovićem

Dva dana do nastavka Premijer lige BiH za rukometaše jesenji prvak Vogošća Poljine Hills spremna je da krene u pohod na titulu. Lijevi bek Vogošće PH Ivan Divković ističe da je ekipe odlično radila u pripremnom dijelu. 

"Zadovoljni smo učinjenim nakon nešto više od 50 treninga. Mislim da smo se na pravi način uigrali i popravili dosta stvari u našoj igri. Motiva nam ne nedostaje i puni optimizma ulazimo u drugi dio sezone", kaže Divković. 

Vogošćani će u prvom kolu nastavka prvenstva imati veoma težak zadatak, jer gostuju Zrinjskom u Mostaru, a upravo plemići su napravili veliko iznenađenje kada su u prvom kolu ove sezone u Semizovcu "otkinuli" bod Vogošći PH.

"S obzirom na to i da Zrinjski i mi imamo visoke ambicije u nastavku sezone meč u Mostaru će biti pravi ispit za obtima. Izuzetno cijenimo Zrinjski, ali bez kalkulacija putujemo u Mostar, gdje želimo da dokažemo zašto smo jedni od galvnih favorita za titulu. Zrinjski nas je iznenadio u prvom dijelu u Semizovcu, pa je i to sigurno motiv više za ovaj meč", govori Divković i nastavlja: 
"Zrinjski se u pauzi kvalitetno pojačao, prije svega mislim na iskusnog Darka Martinovića, koji će sigurno mnogo značiti ovoj ekipi."

U proteklom periodu treneri protivničkih ekipa, kao i kompletna rukometna javnost u BiH Vogošću PH su okarakterisali kao možda i glavnog favorita za naslov prvaka, a Divković ističe da to nije pritisak za ekipu. 

Pročitajte:
Svi sretni i zadovoljni: Remi Makedonije i Islanda

"Iskusan smo tim i to nam nije pritisak, nego motiv i obaveza više da dokažemo zašto nas smatraju favoritima", završio je Divković. 

Meč 14. kola Premijer lige BiH za rukometaše između Zrinjskog i Vogošće Poljine Hills igra se u petak (10. februar) od 18 sati i 30 minuta u dvorani Pod Bijelim brijegom u Mostaru. 

 

(Izvor: PRESS služba RK Vogošća)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.