Ivanišević začepio usta svima koji žele sukob: Ne ljutim se kada Đoković viče na mene

č
Novak Đoković nije mogao zaustaviti suze nakon današnjeg finala Australian Opena i pobjede nad Stefanosom Tsitsipasom, a tokom meča bilo je dosta tenzija te je srbijanski teniser u nekoliko navrata psovkama reagovao na provokacije s tribina.

 

U jednom trenutku je iskritikovao i trenera Gorana Ivaniševića zbog toga što mu nije na vrijeme signalizirao šta treba raditi, a to Novakovo oštrije obraćanje izazvalo je veliku pažnju medija te komentare na društvenim mrežama.

Bilo je i onih koji su čak te psovke koje je Đoković upućivao provokatorima s tribina shvatili kao dio obraćanja Ivaniševiću.

Ipak, Novak je nakon meča prvo Ivaniševiću poletio u zagrljaj, a hrvatski trener je u razgovoru s novinarima potvrdio da nema nikakvog problema u komunikaciji između njega i Đokovića.

"Nevjerovatan je. Ne ljutim se kada Đoković viče na mene dokle god on pobjeđuje. Ja sam u redu šta god on da priča ili viče. On je pustio emocije kada je prišao našem boksu. To je bilo vrlo emotivno za sve nas. Kada je počeo da plače, tada je pustio iz sebe sve ono što je danima gutao u sebi. Uradio je nešto nevjerovatno, on je s drugog svijeta. Kao čovjek koji je već 30 i više godina u tenisu ja sam zadivljen. Meni je čast što sam trener Đokovića", naglasio je Ivanišević.

Đoković se u borbi za titulu morao boriti s i povredom zadnje lože, u čemu je također uspio.

"Kada se povrijedio morao je igrati agresivnije i tada je forhend zablistao. Dosta vremena je proveo u autu, pošto je išao od terapije do terapije. Proveo je više vremena u autu nego za prethodnih 15 godina. Najviše se plašio Grigora Dimitrova, ali je na kraju pobijedio sve protivnike", objasnio je Ivanišević.

Hrvat je iznio i svoju procjenu da će Đoković još nekoliko godina vladati svjetskim tenisom.