USPJEŠAN SPORTSKI VIKEND: Pobjede rukometnih klubova, remi nogometaša

Bio je ovo uspješan vikend cazinskog sporta, gdje su rukometni klubovi zabilježili pobjede, RK Krajina u gostima protiv RK Konjuh 2 Živinice, rukometašice su postigle domaću pobjedu nad ekipom Zrinjskog, dok su fudbaleri FK Krajina u Donjem Vakufu protiv FK Radnik donijeli jedan bod u Cazin.

Najuzbudljivije je bilo u cazinskoj dvorani gdje su domaće rukometašice postigle tijesnu pobjedu nad ekipom Zrinjski iz Mostara. Cazinske rukometašice su tokom cijelog meča bile u rezultatskom deficitu, da bi par minuta prije kraja izjednačile, a potom i stigle u vodstvo, te došle do velike pobjede nad kvalitetnom ekipom Zrinjskog.

Rukometaši su u Živinicama također trijumfovali s rezultatom 29:33, te nastavili pobjednički niz, što je bitno za mladu ekipu trenera Dautovića pred kraj sezone. Do kraja su ostala još tri kola, gdje RK Krajina ima dvoje domaće utakmicu, RK Sana 7 i RK Krivaja, te jednu gostujuću utakmicu protiv RG Gradačac.

Fudbaleri Krajine su nastavili niz bez poraza u proljetnom dijelu sezone, gdje su zabilježili 5 pobjeda i jedan neodlučen ishod, što je Krajinu dovelo na treću poziciju ligaškog takmičenja. U Donjem Vakufu je bilo 0:0, čime trener i Uprava kluba mogu biti zadovoljni.

Cazin.NET