Javio se dječak kojem je Đoković poklonio reket: Ovo nema cijenu i sigurno ću ga zadržati

Novak Đoković
Dječak Mateo, kojem je Novak Đoković poklonio reket nakon pobjede protiv Stefanosa Tsitsipasa, prvi put je govorio za medije i otkrio da će zadržati ovaj predmet rekavši kako "nema cijenu".

 

Pomenuta situacija desila se nakon velikog preokreta najboljeg tenisera svijeta u finalu Roland Garrosa i ubrzo je obišla svijet, a naknadno se saznalo da je riječ o dječaku imena Mateo koji dolazi iz Meksika.

"Sve je počelo u polufinalu, kada sam ga pozvao i pružio mu podršku, a kao što je i on rekao, davao sam mu savjete. Govorio sam mu 'ti to možeš', 'nije to ništa', 'dobra strategija' i motivisao sam ga da nastavi tako", počeo je priču Mateo, a na pitanje voditelja da li zna da ga je Novak čuo dok je to govorio, rekao je:

"Nisam mislio da me je čuo. Na moje iznenađenje na kraju shvatio sam da me je slušao. Bio sam tako ponosan, jedan nevjerovatan osjećaj. To iskustvo nema cijenu", opisivao je Mateo svoje doživljaje sa Rolan Garosa.

Kasnije je otkrio da ne igra tenis i da više voli igrati nogomet, a na pitanje šta će uraditi s reketom rekao je da ga sigurno neće prodati.

"U finalu sam stavio kačket koji mi je Đoković potpisao nakon polufinala s Nadalom i imao sam osjećaj da me prepoznao, a kada je prišao rekao sam mu da je velik i čestitao mu na pobjedi. Otišao je, pa malo zastao, vratio se i poklonio mi reket. Opet kažem da ovo iskustvo nema cijenu i tako da ću zadržati ovaj reket", završio je na kraju.

Podsjetimo, Đoković je napravio pravi podvig jer je bio u zaostatku od dva seta. Tsitsipas, kojem je ovo bilo prvo Grand Slam finale, prvi set je dobio 7:6, a drugi 6:2. Đoković je dobio naredna tri seta, 6:3, 6:2, 6:4.

"Čuo sam tog dječaka sve vrijeme, ali zaista ne znam ko je on. Bodrio me je i kada sam gubio 2:0 u setovima. Čak mi je davao i savjete tokom meča, poput trenera. On je bio najbolji izbor. Želio sam njemu dati reket jer me je podržavao tokom čitavog meča", rekao je Đoković nakon što je na konferenciji za medije upitan ko je zapravo taj dječak.