Je li na pomolu kraj jedne nevjerovatne karijere: Federer propušta Vimbldon

sa
Posljednji meč je odigrao još 7. jula prošle godine

Legendarni Rodžer Federer (Roger) ipak neće nastupiti na Vimbldonu što će biti prvi put da propušta turnir u Londonu nakon 23 godine.

Objavljene su zvanične liste učesnika za ovogodišnji Vimbldon, a na njima se nije našlo ime Švicarca koji je na tom turniru prvi put zaigrao 1999. godine. Federer je u svojoj karijeri osam puta osvajao Vimbldon. 

Četrdesetogodišnji Švicarac ima velikih problema s povreda, a posljednji meč je odigrao još 7. jula kada ga je savladao Uber Hurkač (Hubert Hurkacz). Navijači su se nadali da će Federer nastupiti na njemu omiljenom turniru, ali ova vijest kao da je najava kraja jedne nevjerovatne karijere.

Osim Federera, na ovogodišnjem Vimbldonu neće učestvovati Kej Nišikori (Kei Nishikori) i Džordž Heris (George Harris), zbog povreda, Danil Medvedev, Andrej Rubljov (Andrey Rublev), Karen Hačanov (Khachanov), Aslan Karacev (Karatsev) i Ilija Ivaški (Ilya Ivasha), zbog zabrane ruskim i bjeloruskim igračima.

Inače, zaštićeni ranking za ulazak u glavni žrijeb iskoristili su Dominik Tim (Dominic Thiem), Aljaž Bedene, Atila Balaž i Borna Ćorić, dok Stanislav Vavrinka (Wawrinka) se nije odlučio na takav potez, pa će vrlo moguće propustiti Vimbldon.