Jose Mourinho je "mrtav čovjek", tu više nema spasa

I oni koji su vjerovali u Josea Mourinha polako gube nadu, pa smo sve bliže Portugalčevom 'zbogom' na Old Traffordu.

Mourinhova sezona je očajna i United s njim igra katastrofalno loše, a posljednja takva paritja u nizu je ona protiv Valencije u Ligi prvaka.

A onda se danas Jose rano ujutro pojavi na presici i za tri i pol minute kratkim odgovorima izludi novinare, u svom stilu. Ali šta i kako dalje? Vjeruje se da ima sedam utakmica nade da spasi posao, ali s Otoka skoro svakog sata stižu drugačije informacije.

Sada je Mirror objavio kako je dobar dio Unitedovih igrača svjestan da Jose odlazi i da i sami imaju takve informacije, ali se i trude da ga što prije otjeraju.

Oni su, naime, uvjereni da je Mourinho uništio timski duh i povjerenje svojim redovnim kritikovanjem pojedinih igrača i igrama kompletne momčadi, a najmanje bi sebe kritikovao nakon svega.

Igrači su uznemireni, atmosfera je mrtva, pa sada samo čekaju da se nešto desi, da uprava makne Mourinha i da se krene iznova. Nova prilika za Josea je protiv Newcastlea u subotu i ako tu ne položi ispit, ko zna šta bi moglo da se desi.

Jedno je sigurno, kako stvari stoje, samo je pitanje dana kada će ovaj trofejni trener promijeniti klub. On je, žargonski rečeno, mrtav čovjek i samo čeka ukop. Njegovo vrijeme na Teatru snova je isteklo.