Kako Khabib provodi mjesec ramazan?

UFC prvak Khabib Nurmagomedov mjesec ramazan provodi u društvu porodice i bliskih prijatelja.

Čudesni Dagestanac maksimalno poštuje sve običaje tokom mjeseca posta. Kao i svi muslimani posti, ali nikako ne propušta priliku za trening.

Iako je preporučen trening manjim intenzitetom zbog gladovanja i nemogućnosti uzimanja tečnosti, Khabib uveliko trenira i to je još jedan dokaz o kakvoj se 'zvijeri' radi.

Naravno, ne prođe dan, a dana na njegovim Instagram profilu ne bude objave iz Kur'ana, a to svakako privlači veliku pažnju.

 

Khabib: Poirier me impresionirao, ali moraću ga samljeti kao i sve ostale

Khabib Nurmagomedov će svoj povratnički meč odraditi u septembru ove godine, a protivnik će mu biti privremeni prvak lake kategorije Dustin Poirier.

Amerikanac prije nekoliko dana osvojio privremeni naslov sjajnom pobjedom protiv Maxa Hollowayja. Izdominirao je u ovom meču i osigurao je meč za ujedinjenje titula protiv Khabiba.

Fantastični Dagestanac kojeg niko nikad nije uspio da pobijedi najavio je da jedva čeka borbu, ali da je jednostavno primoran da ga samelje, kao i sve ostale protivnike.

"Dustin je imao sjajnu borbu. Iskreno, očekivao sam da će Holloway pobijediti, ali Dustin me impresionirao. Boksao je bolje nego prije, a svakom borbom je sve bolje. Zaslužio je borbu za naslov, on je privremeni prvak, ja sam prvak i sad moramo raditi na našoj borbi", rekao je Khabib, te je dodao:

"Moram ga samljeti kao i sve prethodne protivnike. Poštujem ga kao borca i čovjeka, ali kad uđemo u kavez, moram uništiti tog tipa. Fokusiran sam na septembar i mislim da će to biti jako dobra borba.