Ahmetović vjeruje da je top igrač: Kapić golove posvećuje bolesnoj majci

Prije dva mjeseca vratio se u Sarajevo odakle je otišao kao najbolji junior. Nakon “putešestvija” po Hrvatskoj, Češkoj, Sloveniji, gdje je bio najbolji igrač, te polusezone u Moldaviji, Rifet Kapić je ponovo u bordo dresu. Sada kao prvotimac i igrač pod ugovorom s Grashopersom i predugovom s jednim klubom iz “Cvajte”.

“Sportske” su ga najavile da će biti ekstra pojačanje Sarajeva. Kako je nešto kasnije stigao, kada je bordo tim uigravao tim za proljeće, trebalo mu je snage da se spremi. Husref Musemić mu u svakoj utakmici daje šansu. Protiv Želje, u svojoj najjačoj utakmici od kad se vratio na Koševo, “Riki” je pokazao najviše. Njegov cimer, iskusni napadač, Mersudin Ahmetović tvrdi “kako je Kapić top veznjak, igrač za Lige petice”. Kada to kaže Ahmetović, a napadači najbolje znaju koliko znači kvalitetan “play maker”, onda nema dvojbe da je Kapić na “proputovanju” kroz Premijer ligu.

Kapić će vjerovatno biti starter u revanš meču polufinala Kupa sa Slogom G. Crnjelovo. Osim što mu je trebalo vremena da se adaptira na igru, te napuni pluća, Kapić proživljava teške trenutke u životu. Svakog jutra kada ustane moli za zdravlje bolesne majke. Na svakoj utakmici Sarajeva priželjkuje pobjedu svog tima i gol, koji bi posvetio bolesnoj majci. Drama je to koju bordo navijači ne znaju, a on je ne koristi kao alibi za igru s kojom i sam nije najzadovoljniji.

U Sloveniji je, pa i na evropskim utakmicama postizao evro golove. S takvom reputacijom je stigao u Grashopers i bio pred potpisom ugovora za jednog sadašnjeg španskog prvoligaša. S malo više strpljenja i podrške s tribina Kapić će vratiti višestruko. Potvrdit će našu najavu da je Emir Hadžić doveo pojačanje za osvajanje trofeja. Jesenas je pomogao moldavskom Sherifu da osvoji titulu, a sada je na dobrom putu da sa Sarajevom trijumfuje u prvenstvu i kupu.