Sjajni ofanzivac iz Cazina: Rifet Kapić sportsku karijeru nastavlja u Njemačkoj?

Sudeći prema pisanjima portala sportske.ba, Rifet Kapić uskoro napušta Moldaviju i Sheriff s kojim je osvojio prvi profesionalni trofej.

Naime, sjajnog ofanzivca iz Cazina želi više klubova s istoka i zapada, među kojima je i njemački tim iz “Cvajte”. Greuther Fürth, kojeg s klupe vodi hrvatski trener Damir Burić, spreman je prihvatiti uslove posudbe, pa čak i otkup ugovora koji Kapić trenutno ima s Grashopersom.

Ni Kapić nije hladan na Cvajtu, mada bi on bio najsretniji da dobije pravu priliku u Grashopersu, kojem od dolaska Nijemca Thorstena Finka ne cvjetaju ruže, pišu sportske.ba.

Riječ je o jednom od najperspektivnijih mladih nogometaša s područja Krajine s ogromnim talentom, velikom sposobnošću da dominira terenom te nepredvidivim pasom. Svoje prve nogometne korake napravio je u cazinskoj Krajini, a fantastične rezultate postizao je i u bivšim klubovima FK Sarajevo, Istra, Gorica, Varnsdorf, Grasshoppers, te trenutno FC Sheriff Tiraspol.

Nema sumnje da se radi o kvalitetnom igraču, koji čeka svojih “pet minuta”. Da li ostaje u sadašnjem klubu ili će ipak na posudbu, saznat ćemo uskoro.