Drama bivše bh. selektorke: Kćerka želi prodati bubreg da spasi majku

Svetlana Kitić, rođena Tuzlanka, bivša selektorka ženske rukometne reprezentacije BiH, proživljava pravu dramu.

Banka prijeti će je izbaciti iz beogradskog stana zbog duga od 66.000 eura, a njena kćerka želi prodati bubreg kako bi spasila majku!

Sve je krenulo naopako kada je rata za kredit u švicarskim francima počela rasti, pa nekadašnja slavna rukometašica danas nema od čega da otplaćuje stan.

Zdravlje joj se pogoršalo, a godinama ima problem sa štitnom žlijezdom čija je funkcija dodatno poremećena zbog svega kroz šta prolazi.

Stan u kojem živi sa kćerkom i sinom trebalo da bude prodat na licitaciji 5. aprila, ali je rok pomjeren za nedelju dana.

 "Ja sam obećala da neću da se sekiram, ali je to jače od mene. Prvih dana mi je bilo najgore, plakala sam krijući se od djece. Meni ne treba ničija milost. Sad kćerka Mara kaže da će ona prodati bubreg da riješi stvar. To joj, naravno, neću dozvoliti ni u ludilu. Niti mi pada na pamet da se ubijam", rekla je Svetlana Kitić za magazin Glorija.

Stan je kupila 2007. godine i to kreditom u švicarcima, a kaže da je problem nastao kada se rata skoro dvostruko uvećala.

"U međuvremenu se moj sin razveo i vratio kod mene. Da bih mu pomogla, podigla sam još jedan kredit zbog tih novih rata, Zbog duga u banci dospjela sam na crnu listu u kreditnom birou, nema načina da stvorim 66.000 eura. Rok za izmirenje duga je prošao 5. aprila. Pitala sam mnoge za pozajmicu, ali ljudi koje ja znam, nemaju toliko novca", rekla je slavna rukometašica.