Klub Lane Pudar žestoko prozvao političare: Napravite nam bazen u Mostaru, nema izgovora!

.
Nakon što je Lana Pudar osvojila bronzanu medalju u finalu Svjetskog prvenstva u malim bazenima (25 metara) u Abu Dhabiju, gdje je u disciplini 200 metara delfin zauzela treće mjesto, iz njenog Plivačkog kluba Orka žestoko su prozvali lokalne, ali i političare i institucije vlasti na državnom nivou.

 

Kao što je poznato, Mostar nema olimpijski bazen što u mnogome otežava Lanine treninge i pripreme za velika takmičenja. Čak su iz budžeta Grada Sarajeva osigurana sredstva za Lanu i njenu ekipu, za treninge na bazenu na Otoci u dva termina dnevno, ali u gradu na Neretvi i dalje je sve na "stand byu".

"Gradonačelniče grada Mostara (Mario Kordić op.a), gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, recite nam da li je ovo dovoljno velik razlog da ovoj djevočici i mostarskoj djeci napravite olimpijski bazen?!

Napravite nam bazen u Mostaru! Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja! Mi ne mislimo stajati! Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Lana naklon i kapa do poda! Treneri, Alena i Gorane svaka vam čast! Roditelji, hvala vam na povjerenju i čestitke na svemu. Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za običnu raju! Ovo je za sve vas u domovini i dijaspori koji nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju i hvala vam od srca na tome", poručili su iz Klub vodenih sportova Orka.

Rebalansom budžeta Grad Mostar je prije mjesec odlučio izdvojiti 120 hiljada KM za izgradnju projektne dokumentacije olimpijskog bazena u Mostaru, što je prvi korak za realizaciju ove sportske priče u gradu na Neretvi.

Podsjetimo, Pudar je u današnjoj utrci isplivala vrijeme 2:04.88, što je bilo i dovoljno za treću poziciju. Ispred Lane je završila svjetska prvakinja Yufei Zhang iz Kine vremenom 2:03.01, dok je srebro otišlo u Sjedinjene Američke Države za Charlotte Hook (2:04.35).

 (Foto: Facebook)