Ko ide dalje ako Liverpool, PSG i Napoli skupe po devet bodova?

Kompletirano je 5. kolo Lige prvaka, kao što je bilo očekivano najveća neizvjesnost vlada u grupi C koja je odmah nakon žrijeba proglašena grupom smrti.

Uoči posljednjih 90 minuta vodeći je Napoli sa devet, PSG ima osam, Liverpoola šest, a Crvena zvezda četiri boda.

U šestoj rundi sastat će se Liverpool i Napoli te Crvena zvezda i PSG, lahko bi se moglo desiti da Redsi, Napolitanci i Parižani grupnu fazu završe sa po devet bodova. Potrebno je da domaći slave na Anfieldu te srbijanski prvak ne izgubi na stadionu Rajko Mitić.

U tom slučaju kreirala bi se nova mini tabela, a dalje bi išle ekipe koje su skupila najviše bodova u međusobnim duelima.

Trenutno PSG i Napoli imaju po pet, a Liverpool tri s tim da bi pobjedom nad italijanskim predstavnikom stigao do šest bodova i imao siguran prolaz. Drugoplasirani bi bio PSG koji u međusobnim duelima sa ova tri kluba ima gol- razliku 7:7, dok bi gol-razlika Napolija porazom na Anfieldu bila izjednačena ili u minusu pa bi Parižani prošli zbog više postignutih golova.

Image

Inače, Liverpoolu za siguran prolazak treba pobjeda od 1:0, te u ostalim kombinacijama od najmanje dva gola razlike. Napoli ima gol-razliku 7:4, a Liverpool 8:7, u slučaju minimalne pobjede Redsa timovi bi imali izjednačen međusobni duel, a i gol-razliku 9:7, odnosno 7:5 pa bi engleski predstavnik prošao dalje zbog više postignutih golova.

Šansu da prezimi u Evropi ima i Crvena zvezda, Beograđani trebaju pobijediti PSG, a Liverpool izgubiti od Napolija.

Dojam je da je u najboljoj poziciji PSG kojem na popularnoj Marakni u nekim kombinacijama odgovaraju dva od tri konačna ishoda, a trijumf donosi zagarantovano učešće u nokaut fazi.