Ko je prvi fudbaler koji će zaraditi milijardu dolara: Jedan će u tome uspjeti do kraja godine

Portugalac više zarađuje
Golfer Tajger Vuds (Tiger Woods) i bokser Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) jedini su sportisti koji su tokom karijera zaradili više od milijardu dolara, ali uskoro će im se pridružiti i fudbaler Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Portugalac će tako postati prvi fudbaler koji je prešao tu brojku i odavno je jasno da Ronaldo zna naplatiti i igračke i sposobnosti, ali i svoje ime. Kako prenosi "Business Insider", u 2019. godini je, samo zahvaljujući vlastitom brendu CR7, zaradio oko 100 miliona eura. Također, nevezano za fudbalsko znanje, istraživanja su otkrila da je u protekloj godini od marketinga na društvenoj mreži Instagram, Kristijano bogatiji za čak 50 miliona eura.

List navodi da će 35-godišnji fudbaler Juventusa milijardu dostignuti već do kraja godine uprkos velikom smanjenju plaće u naredna tri mjeseca, na šta je pristao zajedno sa saigračima u Juventusu, zbog neigranja utakmica usljed velikih problema koje je napravio koronavirus. Zanimljivo, Lionel Mesi (Messi), koji je uz Ronalda dugo godina jedan od najboljih igrača svijeta, još nije blizu ovog dometa.

Također, navodi se da će švicarski teniser Rodžer Federer (Roger) ove godine dostići milijardu zarade, i to kao prvi igrač bijelog sporta.