Košarkaši BiH protiv Latvije počinju kvalifikacije za Eurobasket

bh reprezentacija
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Rigi protiv Latvije odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

 

Bh. košarkaši igraju u Grupi H gdje će im, osim Latvije, protivnici biti selekcije Grčke i Bugarske.

Selektor Vedran Bosnić za meč protiv Latvije računa na 12 igrača: Filip Adamović, Sani Čampara, Muhamed Pašalić, Edin Atić, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Miralem Halilović, Milan Milošević, Amar Alibegović, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš i Andrija Stipanović.

U Sarajevu su ostali Ismet Sejfić, Draško Knežević, Jure Zubac i Amar Gegić.

Selektor Bosnić je pred polazak u Rigu istakao da vjeruje u uspješan start kvalifikacija u duelima sa Latvijom i Grčkom.

“Latvija i Grčka su dobre ekipe i idu uvijek na sva ta Evropska prvenstva. Oni po rosteru možda jesu favoriti, ali mi idemo na pobjedu. Važno je da igrači daju maksimum i onda imamo šansu da svakog pobijedimo. Nemamo puno vremena, ali idemo da se borimo i da odigramo što bolju utakmicu, te da pobijedimo. Najviše se uzdam u to da igramo timski, da igrači daju maksimum i da probamo napraviti sve da Latviju usporimo. Oni su ekipa koja lagano može dati 100 poena, te ih moramo zaustaviti u tome”, kazao je Bosnić.

Utakmica Latvija – BiH igra se večeras od 18:30 sati u Areni Riga. Tri dana kasnije “Zmajevi” će u tuzlanskom Mejdanu ugostiti selekciju Grčke.