Lamija Turajlić među najperpsektivnijim rukometašicama u BiH

BiH je rasadnik rukometnih talenata u obje konkurencije. Kada je u pitanju ženski rukomet, to se posebno odnosi na Hercegovinu. Nema čaršije na jugu naše zemlje u kojoj ne možete “skautirati” bar jednu “djevojčicu” u igri sedam na sedam.

Svoje rukometno blago ima i Stolac. Generacija 2004/2005 u OŽRK Iskri je jedna od najtalentovanijjh u BiH. U prvoj postavi pomenute generacije je i Lamija Turajlić, “djevojčica” rođena 2005. godine. Lamija igra na poziciji pivota i spada u red najperpsektivnijih igračica u našoj državi. Iza sebe ima odličnu sezonu u Ligi Hercegovine, a sa 14 godina u rosteru je i prvog tima Iskre.

Image

Zapažena je bila i na kampu u Stocu. Treneri imaju riječi hvale, a sa svojim radom i upornošću u budućnosti može postati jedna od glavnih karika stolačke Iskre. Igračica koja sigurno ima i reprezentativni šmek, a o kakvom se potencijalu radi, dovoljno govore i utakmice u kojima ravnopravno igra protiv starijih igračica.

Stolac je čaršija koja ima jednu izuzetnu generaciju igračica, koje bi mogle biti ozbiljna priča u bh. rukometu u godinama koje dolaze.