Lionel Messi stigao Cristiana Ronalda, a ima 97 utakmica manje

Proteklog vikenda gledali smo dosta uzbuđenjama u najjačim evropskim ligama.

Barcelona je upisala pobjedu kod Girone sa 2:0 i zadržala prvo mjestu u La Ligi, a u listu strijalaca ponovo se upisao Lionel Messi.

Argentinac tako ima samo jedan gol manje od Cristiana Ronalda kada su u pitanju golovi za klubove ovih fudbalera, piše SportSport.ba.

Messi je na nekoliko sati imao isti broj golova kao i Ronaldo, ali je Portugalac uspio golom iz penala ponovo da "pobjegne" na jedan gol više od najvećeg rivala. Međutim, treba dodati da je Ronaldo odigrao čak 97 utakmica više od Messija kada su u pitanju nastupi za klubove.

Mrežu protivnika Messi je tresao čak 589 puta na 694 utakmice, dok je Cristiano Ronaldo postigao 590 golova, ali je odigrao 791 utakmicu u dresovima Sportinga, Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa. Naravno, Messi je do ovih brojki došao u dresu Barcelone.

Koliko Messi znači Barceloni najbolje pokazuje statistika

Zanimljivo, Katalonci su u toku ove sezone odigrali ukupno osam mečeva bez Messija, a ovo im je bio drugi poraz. Isti broj poraza imaju i u utakmicama u kojima je Messi bio tu, samo što je u pitanju daleko veći broj mečeva - 24.

Dodajmo i to da je Messi u toku ove sezone odigrao ukupno 24 utakmice u svim takmičenjima te je postigao čak 25 golova uz 14 asistencija.