Ljoris otkrio plan za pobjedu protiv BiH

.
Danas je od 17.00 sati održana službena press konferencija reprezentacije Francuske pred sutrašnji duel kvalifikacija za SP protiv BiH.

Danas je od 17.00 sati održana službena press konferencija reprezentacije Francuske pred sutrašnji duel kvalifikacija za SP protiv BiH.

 

Medijima se prvo obratio kapiten "Trikolora " Igo Ljoris (Hugo Lloris), koji će sutrašnjim nastupom, 123. po redu, izjednačiti na drugom mjestu igrača s najviše nastupa s legendarnim Tjerijem Anrijem (Thierry Henry).

 

- Veoma sam ponosan što sam tu, što sam dio ove ekipe. Nadam se da će rezultati biti dobri. Inače, nisam nikad puno trčao za rezultatima, ali mi je posebno drago da oborim neke rekorde i igram s reprezentacijom - rekao je Ljoris.

 

Golman Totenhema smatra kako će sutrašnja utakmica na Grbavici biti komplicirana.

 

- Ono što je najvažnije je da smo mentalno dobro, da smo prisutni. Inače, mislim da je BiH imala jednu laku sedmicu, za razliku od nas nisu igrali i mislim da bi mogli početi veoma jako i da će ovo biti jedna veoma komplicirana utakmica. Oni će nastojati da nametnu svoje vodstvo i tehniku - istakao je Ljoris.

 

Smatra da će ključ biti u posjedu lopte.

 

- Mi imamo ambiciju da se suprotstavimo našem protivniku, da nametnemo takvu igru. Nadam se da ćemo moći da intenzivno čuvamo loptu i na taj način izbjegnemo napade protivinika. BiH ima i druge prednosti. Oni su dosta talentirani, nadareni i jako je važno da stalno imamo loptu, što je bio slučaj i u Kazahstanu. Nadam se da ćemo sutra tako igrati i ostvariti cilj - rekao je Ljoris.

 

Igri BiH će nastojati odgovoriti kolektivom.

 

- Mislim da će odgovor biti kolektivan, da ćemo nastojati što više da budemo s loptom, da ostvarimo prednost. Mislim su se ekipe koje inače igraju s Francuskom dosta motivirane da pokažu najbolje od sebe, da se potrude. Mislim da će ovo biti velika utakmica i vjerujem da će bh. igrači dobro igrati zato što su naspram nas, odnosno što protiv sebe imaju reprezentaciju Francuske, da će se ujediniti da bi pružili dobar odgovor.

 

Ljoris je govorio i o Pjaniću, s kojim se poznaje od ranije.

 

- Upoznao sam ga prije nekoliko godina i uopće nisam iznenađen njegovom sportskom karijerom i postignućima koja je napravio. On je još tada bio talentiran i bit će mi drago ponovo da ga vidim na terenu. Ono što sam vidio u Barceloni, zaista ima puno talenta i vjerujem da ima dosta lijepih godina ispred sebe - istakao je Ljoris.