Ludilo na Anfieldu: Redsi slavili, Sin vjetra dominirao, Džeko vratio Romu u život

Meč je sjajno počeo. Roma je odmah zaprijetila preko Strootmana, a uzvratio je na drugoj strani Salah. Kasnije se Firmino našao u sjajnoj šansi, ali sudac je svirao ofsajd. U 8. minuti Chamberlain pokušava iz velike udaljenosti, ali Alisson brani. Samo nekoliko minuta kasnije vezista Liverpoola se povrijedio i umjesto njega je ušao Wijnaldum. Dvije minute poslije toga Roma je imala veliku šansu. Kolarov je sjajno pokušao sa preko 20 metara, ali Karius i prečka spašavaju Liverpool.

Roma je u tim trenucima zaista bila bolja, a onda je Liverpool iz druge ubacio u otprilike desetu brzinu. Takvo nešto polufinale Lige prvaka možda i ne pamti. Pred golom Rome je sjevalo na sve strane. Prvo je u 29. minuti Sadio Mane bio u stopostotnoj prilici nakon što je pobjegao odbrani Rome, ali šutirao je preko gola. Samo nekoliko sekundi kasnije ponovo Mane, ali ovog puta katastrofalan udarac. Minut poslije toga u stopostotnoj prilici bio je i Salah, ali Alisson sjajno brani. Roma u tim trenucima nije znala gdje se nalazi, a kamoli gdje je lopta.

Odmah potom je uslijedio gol. Salah je fantastično pogodio i uslijedilo je nevjerovatno slavlje domaćih navijača. Samo dva minuta nakon gola nova velika šansa za domaće, Lovren pogađa prečku. Tri minute kasnije, u 41. minuti Wijnaldum je bio u šansi, ali Alisson je i to odbranio. Minut poslije toga Roma je konačno prešla centar. Ipak, nije taj njihov otpor dugo trajao jer je Salah u 45. minuti ponovo pogodio za 2:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

Ako je prvo poluvrijeme bilo nevjerovatno, šta tek reći za drugo? Ne da je sjevalo, nego se činilo kao da je pred golom Rome Sudnji dan. Mohamed Salah, sin vjetra, kada je god dobio loptu napravio je probleme gostima. Čovjek je radio šta je htio i njegova partija će se prepričavati dugo vremena. U 56. minuti sin vjetra je prošao po desnoj strani, dodao do Manea koji pogađa za 3:0. Samo tri minute kasnije nova stopostotna prilika pred golom Vučice, ali Alisson i odbrana Rome nekako spašavaju. Ipak, samo minut kasnije, sin vjetra ponovo probija kroz odbranu Rome i dodaje do Firmina koji pogađa za 4:0. Tu nije bio kraj. Samo devet minuta kasnije, novi gol. Korner za Liverpool, a nakon istog pogađa ponovo Firmino. Onda slijedi šok na Anfieldu, jer se Roma vraća u meč, vjerovali ili ne.

Kasnije se Liverpool konačno malo primirio. Roma je došla do daha, a u tim okolnostima Dijamant je pogodio! Sjajno je primio loptu i matirao Kariusa. Samo nekoliko minuta kasnije Milner je igrao rukom i to je bio penal za Romu. Perotti je bio siguran sa bijele tačke i Roma se vratila u ovaj dvomeč. Na kraju je završilo 5:2.

Revanš je za samo osam dana u Rimu.