Maestralni Pinturo ponovo trijumfovao u Adelbodenu

.
Treća uzastopna pobjeda za francuskog skijaša

Francuski skijaš Alexis Pinturault došao je do treće uzastopne pobjede u ovosezonskim veleslalomima, slavivši drugi dan zaredom u Adelbodenu s čak sekundom i 26 stotinki prednosti nad Hrvatom Filipom Zubčićem. 

Maestralni Pinturo je bez ijedne pogreške savladao drugu stazu na padini Chuenisbaergli i stavio veliki teret pred Loika Meijaar (Loic Meillard). Švicarac koji nikada nije pobijedio u veleslalomskim utrkama bio je na putu prema drugom mjestu, ali je na polovici staze napravio veliku pogrešku, potpuno izgubio brzinu te je na kraju jedva uspio doći do trećeg mjesta sa samo dvije stotinke prednosti pred sunarodnjakom Markom Odermatom (Odermatt), koji je završio kao četvrti.

Pinturo je svojom 33. pobjedom u karijeri, a 17. u veleslalomskim utrkama, preuzeo vodstvo u redoslijedu veleslalomaša sa 440 bodova, što je 40 više od Odermata. Treći je Zubčić koji je sedmim postoljem u karijeri došao do 368 bodova.

Francuz je vodeći i u redoslijedu za Veliki kristalni globus sa 675 bodova. Norvežanin Amodt Kilde (Aamodt) je drugi sa 560, a treći je Odermat sa 501. Na četvrtom mjestu je Zubčić sa 455 bodova.

Skijaši će se u nedjelju u Adelbodenu boriti za bodove u slalomu.