Maraton na Centralnom terenu: Nadal nakon skoro pet sati izbacio Del Potra

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je danas u maratonskom meču porazio Argentinca Juana-Martina Del Potra sa 3:2 u setovima nakon skoro pet sati igre.

I prije početka meča se znalo da ćemo sigurno gledati veoma uzbudljiv i neizvjestan tenis, a baš smo to i dobili.

Prvi set je pripao Nadalu koji je nakon 55 minuta tenisa slavio sa 7:5. U drugom setu smo vidjeli još veću dramu jer se otišlo u taj brejk, a tamo se bolje snašao Argentinac koji je slavio sa 9:7 i izjednačio na 1:1.

U trećem periodu Del Potro je uspio da napravi potpuni preokret jer je ovaj set dobio sa 6:4 i poveo 2:1. Ipak, Nadal je nakon toga ubacio u jednu brzinu više, pa mu je četvrti period pripao sa također 6:4.

Ušlo se u odlučujući set gdje je Nadal napravio prvi brejk, a u devetom gemu Delpo je učinio sve kako bi mu uzvratio. Ipak, bez obzira na tri brejk lopte, Nadal se izvukao i dobio taj gem što se kasnije pokazalo kao presudno. Na kraju je Španac posljednji set dobio sa 6:4 i prošao dalje gdje će igrati protiv Novaka Đokovića.

Treba dodati i to da se u polufinale također plasirao John Isner koji je slavio protiv Miloša Raonića sa 3:1 u setovima. On će igrati protiv Kevina Andersona koji je nešto ranije izbacio Rogera Federera sa 3:2.

Wimbledon, četvrtina finala:

Nadal-Del Potro 3:2