Marinović: Svjetsko prvenstvo će biti još kvalitetnije kada počnu eliminacije

Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović smatra da je dosadašnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem se u četvrtak završava grupna faza takmičenja, dosta zanimljivo.

"Prvi krug bio je dosta dobar iz razloga što su skoro sve utakmice bile s golovima. Na početku prvenstva neki od favorita imali su dosta problema, prije svih finalisti sa prošlog SP-a - Argentinci i Nijemci. I ostale ekipe imale su određenih problema, ali su prošle u drugi krug, u kojem također možemo očekivati zanimljive utakmice", kazao je Marinović za Fenu. 

On je naglasio da su neke od "manjih" reprezentacija pokazale da mogu igrati i nositi se s onim kvalitetnijim, što je dobro za nogomet. 

Od ekipa koje su iznenadile u dosadašnjem toku takmičenja naveo je selekcije Meksika i Hrvatske. 

"Meksiko je igrao dosta dobro, iako još uvijek nije izborio nastup u osmini finala. Hrvatska je s maksimalnim učinkom prošla u drugi krug. To su reprezentacije koje do sada imaju kontinuitet. Treba očekivati da i ostali favoriti izbore nastupe u osmini finala, te da će prvenstvo biti još kvalitetnije kada počnu eliminacije", kazao je Marinović.

U današnjem duelu između Srbije i Brazila, koji će odlučiti učesnika osmine finala iz F-grupe, Marinović očekuje tešku i tvrdu utakmicu. 

"Sigurno da je Brazil favorit, Srbiji će biti teško da napravi neki kvalitetniji rezultat. Međutim, vidjeli smo da Brazil nije baš blistao u prve dvije utakmice. Sigurno da obje ekipe imaju šansu. Smatram da Srbija večeras može tražiti priliku pogotovu u igri iz prekida, da eventualno dođe do pogotka. Što se tiče same utakmice sigurno da će Brazilci imati posjed lopte i biti favoriti", smatra Marinović. 

Do sada su poznata četiri para osmine finala SP, a kao najinteresantniji Marinović vidi par Portugal - Urugvaj.

"Duel između ove dvije ekipe će isto tako biti tvrda utakmica. Iako Portugalci ne blistaju, rješavaju utakmice, imaju kvalitet i iskustvo, njima bih dao malu prednost zbog Ronalda, mada i Urugvaj ima iskusnu ekipu i može napraviti dosta problema, što smo vidjeli u susretu sa Rusijom", rekao je Marinović u izjavi za Fenu.