Mathias Pogba uhapšen nakon što je optužen za iznudu novca od svog slavnog brata

fsa

Mathias Pogba je optužen i određen mu je pritvor zajedno s još četvoricom zbog sumnje da je iznudio novac od svog brata Paula Pogbe, javlja francuski AMC Sport.

Tužilaštvo u Parizu je zvanično podignulo optužnicu za iznudu i kriminalno udruživanje protiv Mathiasa i ostatka grupe koju čine lica od 27 do 36 godina.

"Uložit ćemo žalbu na ovu odluku. Moj klijent nema veze s kriminalnom organizacijom. Ne razumijemo odluku koju je donio sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za noć kada se desila navodna otmica", rekao je Mathiasov advokat Yasin Buzru.

Otmica se prema navodima istrage dogodila 20. marta kada je grupa kriminalaca upala u Mathiasov stan u Parizu, držala ga kao taoca, a onda tražila novac od njegovog brata koji je u to vrijeme bio u Torinu.

Slavni nogometaš je dio novca od 100.000 eura isplatio otmičarima, ali se istragom stvorila sumnja da je Mathias zapravo bio glavni glumac u režiranoj otmici kako bi se iznudio novac od Juventusovog veznjaka.

Paul Pogba je na informativnom razgovoru policiji rekao kako vjeruje da je njegov brat bio pod prinudom kada je snimio video u kojem je rekao da će "otkriti sve tajne o svom bratu".

Video je i poslužio otmičarima kao najjači adut da iznude novac, a pojedini francuski mediji prenose da je Mathias policiji potvrdio da je taj video snimio svojom voljom.