Messi kao favorite za osvajanje Lige prvaka vidi četiri ekipe, među njima nisu Barcelona i City

Messi
Lionel Messi je u prošlosti s Barcelonom osvojio četiri titule prvaka Evrope, a ove sezone će imati težak zadatak da ponovi isti uspjeh.

Barcelona će u prvoj rundi nokaut faze za protivnika imati Napoli nakon bolnih eliminacija u prethodne dvije sezone kada su Katalonci ispali od Liverpoola i Rome.

Messi je odabrao četiri kandidata za konačnu pobjedu i interesantno među njih nije uvrstio Bacelonu, ali jeste Liverpool i PSG bez obzira na poraze u prvim susretim osmine finala.

"Svi timovi su komplikovani i teški. PSG je išao Borussiji i izgubio. Liverpool je gostovato Atleticu i izgubio, ali imalim da su Liverpool, Juventus, PSG i Real Madrid trenutno najjači", kazao je Messi.

Iznenađenjem se može i smatrati izostanak Manchester Cityja i Bayerna koji također imaju izuzetno jake i konkurentne timove. 

Iskusni Argentinac je kazao da nije iznenađen porazom branioca titule Liverpola koji na Wanda Metropolitanu od Jorgandžija s 1:0.

"Na dan žrijeba pričali smo u svlačonici da će tu biti neizvjesno jer Atletico dugo godina igra u takmičenju. Veoma su jaki u dvomeču i to su ponovo pokazali, ta su konkurentni i da su ponovo tu", kazao je Messi.

Barcelona eliminacionu fazu počinje u utorak gostovanjem Napoliju, a revanš na Nou Campu će se igrati 18. marta.