Ibra neće, ali ima ko hoće: Milan dovodi 35-godišnjeg gol-majstora

Izgleda da od dolaska Zlatana Ibrahimovića nema ništa, potvrdio je to i Milanov direktor Leonardo, ali Rossoneri ne odustaju od dovođenja napadača.

Milan u januaru želi da pojača sve linije. Stiže Brazilac Paqueta u vezni red, ali isto tako Rossonerima je bitan napadač. Gonzalo Higuain i mladi Patrick Cutrone trebaju pomoć.

Higuain je iskusan, sjajan napadač, no i on je ove sezone na toplo-hladno, Cutrone nema potrebno iskustvo i protiv Torina je primjerice jednu veliku šansu promašio.

Ibra bi možda bio idealno rješenje, ipak je slobodan, ali kako je odbio da se vrati u Milan, klub se okreće nekim drugim rješenjima i sada se piše da su ga pronašli u iskusnom Fabiju Quagliarelli.

Iako ima 35 godina, bivši napadač Juventusa se baš raspucao u Seriji A ove sezone, pa je na pet uzastopnih mečeva u ligi postigao po gol. Trenutno igra u Sampdoriji, ali još uvijek može da bude od pomoći.

Tako Milan planira da ga dovede u januaru, pa bi ako ništa bio tu do kraja sezone da pomogne napadačima, a također se i prošlog ljeta povezivao sa Milanom.

Milanovi direktori Leonardo i Maldini ga poznaju, sjest će za pregovarački stol, a ako propadne i Quagliarella, brzo će krenuti u potragu za nekim trećim rješenjem.

Uz ovo dodajmo da se pojavila informacija kako je Sergej Milinković-Savić praktično gotova stvar i da bi on od Nove godine trebao da bude član Rossonera, ako ne, onda od naredne sezone. Ipak, navijači se nadaju da će što prije da dođe kako bi se napale te pozicije koje vode u Ligu prvaka, a gdje Milan zaista odavno nije igrao.