Milwaukee Bucksi napravili brejk protiv Boston Celticsa

231
Boston i Milwaukee su večeras u TD Gardenu odigrali prvi meč polufinalne serije play-offa Istočne konferencije, a Bucksi su odmah napravili brejk!

Slavili su Bucksi u gostima rezultatom 101:89 i tako već oduzeli prednost domaćeg terena ekipi Ime Udoke.

Da pobjeda bude veća i značajnija, Milwaukee je do nje došao bez jako važnog igrača, pošto nije bilo Khrisa Middletona, koji će zbog povrede i propustiti cijelu ovu seriju.

Celticsi su vodili samo na startu utakmice sa 19:12, a uslijedila je sjajna serija Bucksa koji brzo rezultat okreću u svoju korist te već na kraju prve dionice vode sa 27:24.

Prednost je rasla do odlaska na odmor i narasla je do dvocifrenog broja poena (56:46), a u nastavku Boston jednostavno nije mogao da zaprijeti aktuelnom prvaku.

Čak nisu uspjeli meč ni uvesti u neizvjesnu završnicu i Bucksi su slavili sa sigurnih 101:89.

Giannis Antetokounmpo je bio prvo ime utakmice s 24 poena (9/25 iz igre), te 13 skokova i 12 asistencija za triple-double učinak, a Jrue Holiday i Bobby Portis stigli su do double-doublea. Holiday je ubacio 25 poena i uhvatio 10 skokova, a Portis 15 poena i 11 skokova.

Kod Bostona su svi glavni igrači podbacili, a najefikasniji je bio Jayson Tatum sa 21 ubačajem, ali je iz igre šutirao jako loših 6/18. Al Horford je ubacio 12 poena i uhvatio 10 skookva, piše SC Sport