Ženska rukometna reprezentacija BiH na pripremama u Cazinu

Grad Cazin ovih je dana domaćin Ženskoj rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja se sprema za odlazak na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj. Tim povodom, članice reprezentacije i njihov stručni tim ugostio je gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, koji je tom prilikom istaknuo da je podrška ovom timu neupitna.

- „Ovo je jedna uspješna generacija koja je postigla dosta dobrih rezultata. Kvalificirale su se i na Evropsko i na Svjetsko prvenstvo i smatram da je to i naša obaveza pružiti im podršku koliko god je to moguće. Sada smo kao Grad pokrovitelj ovih priprema, a stavili smo se na raspolaganje da im pomognemo i kada su u pitanju odlasci na evropska i svjetska takmičenja jer je ovo jedna odlična generacija kojoj želimo najbolje rezultate u budućnosti“, istaknuo je gradonačelnik.

Selektorica ženske rukometne reprezentacije BiH, Sanja Bajgorić, zahvalila se na gostoprimstvu i istaknula da se raduju prijateljskoj utakmici koja će se u subotu igrati u Cazinu.

- „Ja bih se ovom prilikom zahvalila gradonačelniku Ogreševiću, kao i gospodinu Emiru Dautoviću i svim ljudima koji su dali doprinos da dođemo u Cazin. Ovo je naše drugo okupljanje pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj koje nas očekuje u junu ove godine. U Cazinu smo od danas do nedjelje i planirano je ukupno šest treninga od čega je jedan sparing- trening utakmica s našim prijateljima iz hrvatskog rukometnog kluba Trešnjevka“, rekla je Bajgorić.

Po riječima predsjednika Sportskog saveza USK-a i Grada Cazina, Emira Dautovića, Cazin će narednih dana s velikim zadovoljstvom biti u znaku rukometa jer ovaj sport tradicionalno zauzima posebno mjesto kod Cazinjana.  

- „Teška situacija u Rukometnom savezu BiH i uopće kada je sport u pitanju, ali mi smo u saradnji s Gradom odlučili da ovim djevojkama omogućimo u Cazinu svojevrsnu mini pripremu i jednu prijateljsku utakmicu jer smatramo da će ova generacija za četiri godine napraviti velike rezultate za bh. rukomet“, naglasio je.

Prijateljska utakmica sa ŽRK Trešnjevka iz Hrvatske igra se u Cazinu u subotu u Sportskoj dvorani, a nakon toga rukometne reprezentativke naše zemlje nastavljaju pripreme za odlazak u Bugarsku gdje će, kako kažu, dati sve od sebe da opravdaju očekivanja i potvrde da su izuzetna generacija.