MMA borac iz Cazina: Asmir Sadiković uskoro u ringu protiv Dominic Shobera

MMA borac, Asmir Sadiković, Cazinjanin koji je svoju karijeru započeo u Tekvondo klubu Tigar iz Stijene, danas je svjetski poznato ime. O njemu smo pisali kada je 2015. godine na zagrebačkom “Nokaut Fighting Championshipu” ponio titulu nokauta večeri, pobijedivši Ivana Bilića, bivšeg prvaka Hrvatske u tekvondou.

Sportsku karijeru Sadiković je započeo u Stijeni, gdje je rođen. Kad je bio drugi razred osnovne škole, životna sudbina navela ga je na drugi put. Zajedno s porodicom seli se u Zagreb, gdje se okušao u raznim vrstama borilačkih sportova da bi u jednom trenutku napravio pauzu. Na nagovor brata Amira, također uspješnog borca, počinje da trenira MMA. Nakon samo četiri treninga, odlazi na državno prvenstvo, gdje osvaja treće mjesto. Najveće uspjehe ostvaruje upravo u slobodnim borbama gdje je bio hrvatski kadetski viceprvak do 75 kilograma, juniorski viceprvak do 80 kilograma, a također i europski juniorski prvak do 80 kilograma.

sadikovic

Na brojnim natjecanjima osvajao je zlatne medalje i mnoga priznanja. Prošle godine u Zagrebu pobjeđuje mladog borca Leona Krajačića. Nažalost, nakon toga imao je nekoliko težih ozljeda i operacija tako da je napravio pauzu kada su u pitanju borbe. Danas se već osjeća puno bolje, ozljede su sanirane i osjeća se spremnim za nove pobjede. Krajem ovog mjeseca, tačnije 27. oktobra, u austrijskom gradu Lincu očekuje ga borba sa Dominic Shoberom, kvalitetnim MMA borcem koji je do sada imao zavidan broj pobjeda protiv jakih protivnika. 

Asmir naporno trenira u zagrebačkom Salveo Gym-u, a završne pripreme će obaviti u Frankfurtu. Za portal Cazin.NET otkriva šta očekuje od predstojeće borbe.

sadikovic

„Očekujem, prije svega, dobru i poštenu borbu, ali i pobjedu, mada ne podcjenjujem protivnika koji je stvarno dobar borac. Osjećam se spremnim vratiti se u ring i pobijediti“, ističe MMA borac iz Cazina te dodaje:

„S obzirom da u Lincu i Austriji ima dosta Bosanaca, među kojima je i veliki broj mojih Cazinjana, nadam se velikoj podrški.“

Najveća želja mu je da se ostvare uslovi za borbu u njegovom rodnom gradu.