Moguće je da Ronaldo ponovo preseli u Madrid

.
Prošlog ljeta u finišu prijelaznog roka Kristijano Ronaldo (Cristiano) se vratio na Old Traford. Bio je jednom nogom u komšiluku, u Mančester sitiju, ali je u posljednjem trenutku promijenio pravac i odlučio da se vrati u tim s kojim je osvojio premijernu Ligu prvaka.

Napustio je Juventus poslije tri sezone. Učinak Portugalaca u dresu Mančester junajteda je bio odličan – 24 gola u sezoni, 18 u Premijer ligi i šest u Ligi prvaka.

"Crveni đavoli" su imali još jednu tmurnu sezonu. Nisu uspjeli da se se plasiraju u elitno evropsko takmičenje, a ambicija Ronalda je da igra Ligu prvaka. Bilo je ovog ljeta priče oko Čelzija i Bajerna. Posljednji klub koji se dovodi u vezu sa portugalskim asom je, ni manje ni više, Atletiko Madrid, omiljena Kristijanova mušterija dok je branio boje Reala, ali i kasnije u dresu Juventusa bio je koban po četu Dijega Simeonea.

Uticajna "Marca" piše da je Atletiko i dalje opcija, i koliko god da izgleda kao nevjerovatno, ne može da se isključi mogućnost da bi Portugalac mogao da se vrati u Madrid, ali ne na Santijago Bernabeu nego na Metropolitano. Protekle sedmice je prostrujala vijest da je Atletiko odbio Ronalda, da ga je superagent Žorž Mendeš nudio i "Jorgandžijama!, ali da klub nije u mogućnost da plati Portugalca, da finansijski fer-plej već premašuje za 45.000.000 eura. Ovaj dnevnik navodi nekoliko uslova koji moraju da se ispune kako bismo Ronalda gledali naredne sezone u dresu čete Dijega Simeonea.

- To je neizvodljivo, ponavljali su u Atletiku na mogućnost angažovanja jednog od najboljih fudbalera svih vremena. 

- Ništa ne treba isključiti, poručuju iz Ronaldovog okruženja.

Atletiko bi morao da plati obeštećenje Junajtedu, ali i da pokrije basnoslovnu platu velikog asa. Da bi se to dogodilo, Madriđani bi morali da prodaju Alvara Moratu, koji se vratio iz Juventusa poslije dvogodišnje pozajmice i nekog od igrača sa velikim primanjima, kao što su Saul ili Lemar.

"Marca" piše da je Portugalac voljan da smanji prohtjeve, da igra za mnogo manji novac nego prethodnih godina, da to ne bio bio problem. Želi da igra Ligu prvaka u konkurentnom timu koji će se boritu za titulu. U eri Dijega Simeonea, Ateltiko je igrao finale Lige prvaka 2014. godine, kada ga je upravo zaustavio Ronaldo sa Realom, poslije epskog finala, kada je Serhio Ramos donio u posljednjih trenucima drugog poluvremena produžetak (1:1), a u dodatnih 30 minuta, "Kraljevići" su razbili gradskog rivala – 4:1. Ono što ne ide u prilog dolaska Ronalda u crveno-bijeli tabor je reputacija koju Portugalac ima na Santijago Bernabeu, status legende Reala, sa kojim je osvojio četiri Lige prvaka, a i najbolji je strijelac u historiji slavnog kluba. 

To bi bio udarac za navijače Reala kojima je i dalje idol. Argument protiv je i da ga navijači Atletika ne vole. Imao je svađe sa pristalica crveno-bijelih ne samo dok je nosio dres ljutog rivala već i Juventusa prije nekoliko godina, a i prošle sezone kada je sa Mančesterom posetio Metropolitano.

- Simeone se nije oglašavao po ovom pitanju. Zna se da Atletiko igra tvdro, makijavelistički, na mali broj golova. Otišao je Luis Suarez, ni povratnik iz Barselone Antoan Grizman ne briljira, status Morate još nije izvjestan, pa bi dolazak Ronalda garantovao bar 30 golova u sezoni, dovoljno da Gaučos sigurno ne bi imao ništa protiv ove akvizicije, piše "Marca".

Zaključak ovog uticajnog dnevnika je – Da, moguće je...