Mourinho smislio novi plan: Matić potpuno mijenja poziciju?

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je još uvijek u potrazi za novim, prijeko potrebnim, pojačanjima za predstojeću sezonu.

Navodno je primarna Mourinhova meta neki od vrhunskih defanzivaca, a špekuliše se da bi Posebni na Old Traffordu želio vidjeti fudbalere poput Samuela Umtitija, Jeromea Boatenga ili Raphaela Varanea.

Posljednje špekulacije povezuju Tobyja Alderwirelda i Harryja Maguirea sa Manchester Unitedom, ali ukoliko Mourinho ne uspije pronaći odgovarajuće pojačanje u odbrani do kraja prelaznog roka, mogao bi "nastradati" Nemanja Matić, sjajni veznjak Crvenih đavola.

Naime, britanski Espress piše da Mourinho ozbiljno razmišlja da Matića prebaci na štopersku poziciju u novoj sezoni, ukoliko ne dobije željena pojačanja.

To je svakako potez koji nije Mourinhova prva opcija s obzirom da je Matić sjajan u veznom redu Uniteda. Ipak, za sada klubovi defanzivaca koje Mouriho želi na Old Traffordu traže ogromne naknade za svoje igrače, pa ne bi čudilo da Posebni ostane bez novog štopera, a Matić preseli u srce odbrane.