Mourinhu odbrojani dani, Zidane sjeda na klupu Manchester Uniteda?

Jose Mourinho uskoro bi mogao napustiti klupu Manchester Uniteda, a već je poznato ko bi ga mogao naslijediti. Riječ je slavnom Francuzu Zinedinu Zidaneu, koji je nedavno, nakon što je osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope odlučio napustiti Real.

Ukratko, ovo je sažetak priče koju je objavio engleski Daily Mail, uz markicu ekskluzivno.

Sezona Manchester Uniteda je uprkos velikim očekivanjima počela očajno, bez prevelikih naznaka da će uskoro biti bolje.

Mourinho je kritikovao klupsku upravu zbog američke turneje, za koju je smatrao da je suvišna, ušao je u otvoreni rat s direktorom Edom Woodwardom zbog pojačanja koje nije dobio, a uz sve to, posvađao se s Pogbom i Martialom.

Ovo je Mourinhu treća sezona na Old Traffordu, a do sada je u karijeri tri puta upravo u toj fazi "vladavine" u nekom klubu dobio otkaz. U Chelseaju se 2006, nakon dva uzastopna naslova prvaka, posvađao s Romanom Abramovičem.

Nakon sjajne epizode u Interu, došao je u Real s kojim je osvojio Kup i prvenstvo, prvo nakon četiri godine. No treća sezona bila je, kako je Mourinho rekao, "najgora u karijeri" i otišao je iz kluba u maju 2013, tri dana nakon poraza od Atletica u finalu Kupa.

Daily Mail je u današnjem broju ekskluzivno objavio da će Mourinha na klupi Uniteda najvjerojatnije naslijediti Zidane. Bivši Realov trener, osvajač tri Lige prvaka i prvenstva, rekao je najbližim prijateljima da očekuje poziv Uniteda ako Mourinho dobije nogu. Poziv će, pišu Englezi, prihvatiti.

Iako je klupski direktor Ed Woodward rekao da nema govora o smjeni trenera, novinari bliski klubu tvrde da United već traži zamjenu za Mourinha i vidi je upravo u francuskom stručnjaku. Gazde Uniteda smatraju da bi Zidane bio idealan čovjek za mirenje svlačionice i za povratak samopouzdanja Pogbi i Martialu, najskupljim pojačanjima u historiji kluba. Manchester ih se ne želi riješiti, već bi rado doveo trenera koji bi s njima bio u dobrim odnosima i koji ne bi Pogbu tjerao na klupu, a Martiala kritikovao, jer je otišao s priprema zbog rođenja djeteta.