Mundo Deportivo otkrio kakve uslove je Xavi postavio čelnicima Barcelone da se vrati u klub

nogoemt
Xavi trenutno radi kao trener u katarskom Al-Saddu, a prije mjesec dana je iznenada dobio šansu da vodi Barcelonu, ali je on to odbio. Legendarni igrač je priznao da mu je san da jednog dana vodi katalonski klub, ali da vjeruje da je prerano za to.

Barcelona je pokušala dovesti Xavija nakon što je Ernesto Valverde dobio otkaz, no pregovori s njim nisu išli najbolje. Na kraju je Quique Setien izabran za novog trenera, a Xavi je ostao u Kataru gdje želi steći iskustvo trenerskog posla u koji je tek uplovio.

U Barci su bili razočarano što Xavi nije prihvatio izazov, te je pred njih postavio uslove koje oni nisu prihvatili. Mundo Deportivo uspio je otkriti šta je to Xavi tražio od čelnika kluba u kojem je proveo skoro cijelu igračku karijeru.

Xavi je tražio da počne s radom tek na kraju sezone, da ima maksimalnu kontrolu u sportskim aspektima, da Carles Puyol dobije neku funkciju u klubu, da se Joan Vila vrati u mlađe kategorije, te da se dovede i Jordi Cruyff. Tražio je doktorski odjel s novom strukturom, te dolazak njegovog brata Oscara u trenerski tim.

No, iz Barcelone su poručili da mu ne mogu ispuniti ove uslove, te su se odlučili da izaberu Setiena za novog trenera.