Musa konačno dobio nagradu: Počašćen sam ovim priznanjem, posebno znajući da ono dolazi od navijača

.
Musa je od strane navijača izabran za najboljeg igrača tima u ACB ligi u oktobar, a kad mu je nagrada trebala biti uručena, bio je pozitivan na koronavirus

Naš košarkaš Džanan Musa (22) je danas u Breoganu dobio trofej koji je zaslužio još u oktobru. Naime, Musa je od strane navijača izabran za najboljeg igrača tima u ACB ligi u oktobar, a kad mu je nagrada trebala biti uručena, bio je pozitivan na koronavirus.

 

To je nagrada za cijeli tim

Potom je morao u izolaciju, a čim je dobio negativan test otputovao je na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine koju je predvodio do dvije pobjede na startu kvalifikacija za Mundobasket 2023.

 

- Počašćen sam ovim priznanjem, posebno znajući da ono dolazi od navijača, koji nas toliko podržavaju. To je nagrada za cijeli tim, rekao je Musa, koji je ove sezone je prepoznat kao jedno od najprijatnijih iznenađenja u španskoj Endesa ligi u kojoj njegov Breogan stoji jako dobro.

 

Tim iz Luga je trenutno na devetoj poziciji s omjerom 5-5, a podsjećamo, ovo mu je prva sezona u elitnom rangu španske košarke.

 

Dobra statistika

Musa je u 10 odigranih mečeva ima prosječno 15,5 poena, uz sjajan procenat šuta iz igre za dva poena od 52,9 posto, dok i za tri poena šutira dosta dobrih 44,1 posto. Ima i prosječno 4,2 skoka i 2,3 asistencije po utakmici.