Musa ponovo na klupi, Dončić nemoćan protiv "Kralja"

Aktuelni šampioni Voriorsi ponovo su slavili, ovaj put nastradali su Pelikansi i to rezultatom 131:121

Bh. reprezentativac Džanan Musa ponovo je s klupe odgledao utakmicu svog tima, koji je ovaj put u tvrdoj utakmici pobijedio Detroit rezultatom 120:119 nakon produžetaka.

Najbolji pojedinac u redovima Bruklina bio je Džo Heris (Joe Harris) sa 23 poena i 5 skokova, dok je u ekipi Pistonsa najefikasniji bio Blejk Grifin sa 25 poena i 9 skokova. Detoritu nije pomogla ni sjajna igra centra Adrea Dramonda (Drummond) koji je zabilježio 24 poena i 23 skoka.

Produžeci su igrani i u Čikagu, gdje je Denver slavio sa 108:107. Nikola Jokić je predvodio svoju ekipu i zamalo zabilježio tripl-dabl učinak (22 poena, 12 skokova i 9 asistencija), dok je u ekipi Čikaga najefikasniji bio Zek Levine (Zach LaVine) sa 28 ubačenih poena.

Aktuelni šampioni Voriorsi ponovo su slavili, ovaj put nastradali su Pelikansi i to rezultatom 131:121. Ponovo je blistao Stef Kari (Steph Curry) koji je ubacio 37 poena, a Drejmond Grin je zabilježio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 14 skokova.

Lejkersi su u tvrdoj utakmici uspjeli poraziti Dalas Maverikse, a Luka Dončić je ubacio 14 poena i tomu dodao 5 skokova. Lejkerse je predvodio Lebron Džejms (Lebron James) koji je ubacio 29 poena.