Muslimani na Euru imaju drugačiji tretman, potvrdila je to scena s pressice Karima Benzeme

.

Na Evropskom prvenstvu nastupa nekolicina fudbalera islamske vjeroispovijesti, a najviše njih je u reprezentaciji Francuske nakon ispadanja Turske u grupnoj fazi. 

U prvoj fazi Evropskog prvenstva situacije sa sponzorskim pićima su na neki način u sjenu bacila sve što se dešava na terenu pa je UEFA bila primorana da reaguje.

 

Naime, UEFA je od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati strateški pozicionirane sponzorska pića. O tome je prošle sedmice govorio direktor takmičenja, Martin Kallen.

"To je važno jer je zarada od sponzora važna za takmičenje i Evropski fudbal. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj fudbala u cijeloj Evropi, uključujući i mlade i žene", rekao je Kallen.

Osobama zadužene za medije na svih 11 stadiona je naređeno da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred fudbalera muslimanske vjeroispovijesti.

Ta odluka je došla nakon što je Pogba uklonio pivo Heinekena ispred sebe iako je na zelenoj boci jasno bilo naglašeno da ne sadrži sastojke alkohola.

UEFA je naložila predstavnicima reprezentacija da igrači moraju poštovati sponzore i doprinose koje daju razvoju evropskog fudbala.

 

Da nakon reakcije UEFA-e igrači muslimani imaju drugačiji tretman potvrdila je i press-konferencija nakon utakmice Portugala i Francuske (2:2).

Pred medijima se pojavio Karim Benzema koji je proglašen za igrača utakmice. Ispred sjajnog napadača stajale su boce Coca-Cole, ali ne i Heinekena.

Ovo na neki način znači da je Pogbin protest da ispred njega ne stoji alkohol uradio plodom i da je uspio nadmudriti UEFA-u i Heineken.

Coca-Cola i Heineken se nalaze meću 12 glavnih spoznora turnira, a očekuje se da ukupna UEFA-ina zarada bude skoro dvije milijarde eura. Nije naznačno koliko se novca zaradilo od sponzora.