Na Grbavici ponovo muk: Novi nestvaran poraz Željezničara

.
Široki odnio tri boda Široki Brijeg je večeras na Grbavici savladao Željezničar sa 3:1 i nastavio je krizu sarajevskog kluba. Odličan meč viđen je u duelu starih rivala, a na kraju je Široki došao do pobjede i to velikim preokretom.

Široki prvi prijeti u ovom meču i to nakon svega 20-ak sekundi. Ikić pokušava, lopta odlazi pored gola.

 

Željezničar je u uvodnim minutama kontrolisao loptu, a prvu šansu domaći stvaraju u osmoj minuti kada šutira Hamza Gasal, Miškić to dobro brani.

Uzbuđenja nije bilo sve do 18. minute kada Miličević iz slobodnjaka prijeti golu gostiju, ali lopta odlazi tik iznad gola.

 

Tri minute kasnije velika šansa za Široki. Ikić se našao u šansi, ali sa peterca glavom šutira tik pored gola.

U 30. minuti nova šansa za Željezničar. Čeliković je odlučio isprobati svoj šut, Miškić to sigurno brani i nije bilo pormjene rezultata.

Do kraja prvog poluvremena većih šansi nije bilo, a vrijedi još izdvojiti pokušaj Juričića u nadoknadi prvog dijela, no atraktivan pokušaj je bio neprecizan i na odmor se otišlo bez golova.

Ofanzivno Željezničar kreće u nastavak meča. Samir Bekrić iz slobodnjaka odlično šutira, lopta ide tek preko gola uz pomoć bloka, a u 53. minuti tri pokušaja domaćih su izblokirana i ostalo je 0:0.

 

Široki u 56. minuti konačno stvara veliku šansu. Musa fantastično iznosi loptu, pukla je odbrana Željezničara po lijevoj strani, Ikić se našao u šansi, Bender mu fantastično brani.

Nekoliko sekundi kasnije još jedna velika šansa po istoj strani. Medić je u završnici akcije, ali umjesto šuta odlučio se na asistenciju i pogriješio je.

Juričić potom šutira glavom pored gola, da bi Stipe Jurić u 64. minuti imao odličan šut koji odlazi tik pored stative.

Debitant na golu Željezničara Josip Bender čudesnom odbranom je spasio domaće u 72. minuti. Skinuo je zicer Stipi Juriću sa samo nekoliko metara.

 

Samo nekoliko sekundi kasnije Željezničar je poveo. Blažević odlično ubacuje, a Mladen Veselinović pogađa za 1:0.

Kratko je trajala radost domaćih igrača. Frane Ikić u 76. minuti pravi veliku grešku, Zachara mu krade loptu i poslužio je Jurića koji ovog puta ne griješi i zabija za 1:1.

U 83. minuti potpuni preokret. Vukoja izdvodi korner, odbrana Plavih spava, a Zvonimir Begić pogađa za 1:2. 

Tačku na ovaj meč stavlja Mato Stanić majstorskim golom u 90. minuti meča za konačan rezultat susreta od 1:3.

 

Široki je nastavio negativni niz Željezničara u Premijer ligi i tim sa Grbavice je već 12 utakmica bez pobjede.

Sa druge strane Široki se sa ova tri boda potpuno vratio u borbu za sami vrh tabele i borit će se do kraja sezone za Evropu.


Premijer liga BiH, 29. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 1:3

Željezničar: Bender, Miletić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Milićević, Blažević, Čeliković, Ikić, Gasal, Bekrić.

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Jurilj, Šabić, Stanić, Zachara, Begić, Jurić, Musa, Ikić.