NBA liga objavila imena kandidata za MVP nagradu

.
Među trojicom kandidata za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone najjače lige svijeta je ponovo Nikola Jokić

NBA liga objavila je imena trojice kandidata za dobijanje MVP nagrade za sezonu 2021/22. Među trojicom kandidata za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone najjače lige svijeta je ponovo Nikola Jokić.

 

Pored košarkaša Denvera tu su Filadelfijin Džoel Embid (Joel Embiid) i Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) iz Milvokija. U konkurenciji najboljeg šestog igrača su Kevin Lav (Love) iz Klivlenda, Kameron Džonson (Cameron Johnson) i Tajler Hiro (Tyler Herro) iz Majamija.

 

Kada je riječ o rukiju godine, u konkurenciji su Kejd Kaningem (Cade Cunningham) iz Detroita, Skoti Barns (Scottie Barnes) iz Toronta i Klivlendov Evan Mobli (Mobley).

 

U konkurenciji za nagradu defanzivca godine su Jutin Rudi Gober (Rudy Gobert), Markus Smart (Marcus) iz Bostona, te Finiksov Mikel Bridžis (Mikal Bridges).

 

Za nagradu za ostvaren najveći napredak konkurišu igrač Memfisa Dža Morant (Ja), Klivlendov Darius Garland i Dedžonte Marej (Dejonte Murray) iz San Antonija.

 

Najbolji trener godine bira se između Finiksovog Montija Vilijamsa (Monty Williams), Majamijevog Erika Spolstre (Spoelstra), te Tejlora Dženkinsa (Taylor Jenkins) koji vodi Memfis.

 

Svečana dodjela nagrada održat će se u junu nakon završetka finalne serije.