NBA zvijezda jedva čeka nastup u reprezentaciji: Biće mi čast!

Submitted by Amar on Wed, 16/05/2018 - 10:29
Košarkaška reprezentacija Njemačke osigurala je plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, ali će u posljednje dvije utakmice biti jača za NBA zvijezdu Dennisa Schrodera.

Bek Atlanta Hawksa igraće u ovom dijelu kvalifikacija, a posebnu mu čast predstavlja što će igrati u svom gradu Braunschweigu.

"Izuzetno se radujem što mogu ponovo igrati u Braunschweigu. Nisam ovdje nastupao pet godina i biće mi čast", rekao je Schroder koji je odrastao u ovom gradu i gdje je igrao za ovaj tim prije odlaska u Atlanta Hawkse 2013. godine.

Cilj je sasvim jasan. To je plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Sigurno je da želim na Svjetsko prvenstvo. To treba biti cilj svakog igrača u reprezentaciji, ali medalju ne mogu obećati, iako je silno želim. Zašto bih igrao inače, zašto bih žrtvovao ljeto? To treba da bude cilj svakom košarkašu i uvjeren sam da ćemo u budućnosti uspjeti da to i ostvarimo", rekao je Schroder.

Nijemci su trenutno prvi u grupi G sa četiri pobjede iz četiri meča, a preostaju im dueli protiv Austrije (29. juni kući) i u Beograd protiv Srbije (2. juli).

Topic