Nekada najbolja teniserka svijeta se povlači: Postigla sam sve što sam sanjala

Nekada najbolja teniserka svijeta Karolin Voznjijacki (Caroline Wozniacki) najavila je danas da će se prestati aktivno baviti tenisom nakon završetka Australian opena, koji počinje u januaru iduće godine.

Ova 29-godišnja teniserka iz Danske osvojila je jedan grend slem upravo u Australiji prošle godine.

- U svojoj karijeri sam postigla sve što sam sanjala. Sa osvojenih 30 titula, nastupa na Olimpijskim igrama, nosila sam zastavu Danske. Sebi sam uvijek govorila, kada dođe vrijeme da nešto drugo želim više od tenisa, onda je vrijeme za to. Posljednjih mjeseci shvatila sam da u životu postoji još puno toga što bih željela učiniti van terena. Ulazak u brak s Dejvidom bio je jedan od tih ciljeva i osnivanje porodice s njim dok je nastavio putovati svijetom i pomagao u podizanju svijesti o reumatoidnom artritisu sve su moje strasti.

Tako s tim danas najavljujem da ću se povući iz profesionalnog tenisa nakon Australian opena. To nema nikakve veze s mojim zdravljem i ovo nije zbogom, radujem se što ću s vama podijeliti svoje uzbudljivo putovanje naprijed!

Na kraju, želim svim srcem zahvaliti navijačima, prijateljima, sponzorima, timovima, posebno mom ocu kao mom treneru, suprugu i mojoj porodici na podršci! - napisala je Voznjijacki.