Nevjerovatan sastav: Najboljih 11 koji ne idu na Svjetsko prvenstvo

Sezona za klubove je skoro završena i ostalo je još samo da se odigra finale Lige prvaka. Reprezentacije se već uveliko pripremaju za Mundijal, a skoro svi selektori objavili su spisak igrača na koje će računati ovog ljeta na SP-u.

Prilikom objave igrača koji idu na Mundijal bilo je mnogo iznenađenja, a sigurno su najviše šokirali selektori Španije, Belgije, Francuske i Argentine. Neke od najvećih zvijezda SP će pratiti iz svojih domova jer se iz samo selektorima znanih razloga nisu našli u avionu za Rusiju.

Engleski mediji odlučili su napraviti ekipu koju čini 11 fudbalera koji nisi imali mjesta kod svojih selektora. Neki od njih ne igraju zbog povreda, a ostale bi sigurno gotovo svaki trener poželio da ima u ekipi.

Idealni tim igrača koji ne idu na SP: Sergio Asenjo (Španija), Dani Alves (Brazil), Marc Bartra (Španija), David Luiz (Brazil), Alex Sandro (Brazil), Cesc Fabregas (Španija), Radja Nainggolan (Belgija), Kingsley Coman (Francuska), Anthony Martial (Francuska), Mauro Icardi (Argentina), Karim Benzema (Francuska).

 

sastav