Neymaru se loše piše, UEFA potvrdila ono što su svi i očekivali da će se desiti

Protiv nogometaša PSG-a Neymara je danas i zvanično otvorena istraga zbog komentara nakon dramatičnog ispadanja francuskog tima iz Lige prvaka.

Nakon eliminacije od strane Manchester Uniteda, Brazilac je iznio svoje mišljenje na internetu i objavio 'je...e se' na svom Instagram profilu.

Napadač, koji je zbog povrede propustio ovu utakmicu, žestoko je prosvjedovao nakon penala koji je pred sami kraj utakmice dosuđen za engleski tim.

"Ovo je sramota. Postave četvoricu koji se ne razumiju u nogomet i koji sve gledaju na snimcima. Nemoguće! Kako čovjek da postavi ruke ako je okrenut leđima? Je...e se!", napisao je Neymar odmah po završetku utakmice.

UEFA je danas potvrdila da je pokrenula postupak protiv igrača PSG-a, javlja SportSport.ba.

"Disciplinski postupci otvoreni su nakon susreta osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Manchester Uniteda (1:3), koji je odigran 6. marta u Francuskoj.

"Tužba protiv Paris Saint-Germaina: Igrač Neymar Junior - vrijeđanje / zlostavljanje glavnog sudije meča (izjave igrača nakon gore spomenute utakmice) - članak 15. stavka 1. tačka (d) Disciplinskog pravilnika UEFA-e.

"Slučajem će se baviti UEFA-ino Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo, a datum saslušavanja tek treba potvrditi.", stoji u priopćenju UEFA-e.

Neymar je van pogona od 23. januara nakon što je pretrpio povredu stopala u PSG-ovoj 2-0 pobjedi nad Strasboughom u Ligue 1.