Niko kao Bosanci i Hercegovci: Pogledajte kakav spektakl je bio u centru Torina prije dvije godine

.
Drugi čekaju EP, mi se prisjećamo prošlosti

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem su čekali početak Evropskog prvenstva koje će konačno startati večeras utakmicom između Italije i Turske.

Evropsko prvenstvo trebalo se odigrati prošlog ljeta, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. No, konačno smo došli na svoje jer Euro starta večeras i to okršajem u Rimu.

Nažalost, ni ovaj put na Evropskom prvenstvu neće biti reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je propustila dvije dobre šanse da se nađe na završnom turniru.

 

Zmajevi nisu uspjeli da se plasiraju na Euro kroz kvalifikacije, ali ni kroz Ligu nacija gdje smo na kraju igrali baraž protiv Sjeverne Irske koja nas je nakon penala pobijedila na Grbavici.

 

Mnogi su saglasni da je BiH imala odličnu šansu da ode na Euro na kojem nije bilo nikada više učesnika nego ovog ljeta, ali naša selekcija je jedna od reprezentacija koju nećemo gledati na smotri najboljih.

 

Zbog toga je interes za utakmice reprezentacije BiH znatno manji nego prethodnih godina, a sigurno da je i interes za mečevima Eura manji nego što bi to bio slučaj da smo se i mi plasirali.

 

Zanimljivo je da smo na današnji dan prije dvije godine igrali upravo protiv Italije u Torinu utakmicu kvalifikacija za EP koja je tada završena rezultatom 2:1 za domaći tim.

 

Tada smo imali nadu da se možemo plasirati na EP, ali ona je ubrzo ugašena lošim izdanjima.

 

Popularni BHFanaticosi su se prisjetili meča od prije dvije godine, a odnosno atmosfere koja je vladala na ulicama Torina pred meč protiv Italije. Naši navijači su, kao i uvijek, bili na visini zadatka, te je centar Torina "grmi" pjesmama Fanaticosa.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!

No, to je bila i jedna od posljednjih utakmica na kojoj smo gledali takvu strast navijača prema reprezentaciji i euforiju pred utakmicu koja je nakon toga bila sve manja i manja.

 

Kakav spektakl su naši navijači prije dvije godine napravili u Torinu najbolje je pokazao i video kada je jedan od navijača odlučio da "razvuče" harmoniku, te izazove oduševljenje bh. navijača koji su pjevali u glas.

Cijela Evropa danas s nestpljenjem čeka početak Evropskog prvenstva i mnogi se raduju utakmicama svoje reprezentacije, a nama ostaje da se prisjećamo mečeva iz prošlosti i uživamo u mečevima najjačih evropskih ekipa.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE