Niko ne voli klub kao igrači Real Madrida: Ovaj potez to dokazuje

sa
Ponovo se odrekli bonusa Igrači madridskog Reala napravili su zaista zanimljiv potez koji bi ponovo mogao pomoći klubu da uštedi čak 30 miliona eura

Fudbaleri velikana iz Madrida donijeli su odluku da ne prihvate bonuse koji su im zagarantovani za eventualno osvajanje titule prvaka Španije ili Lige prvaka.

A cifra nije nikako mala. Bonusi koje bi rukovodstvo Kraljeva moralo isplatiti za osvajanje trofeja iznosi čak 30 miliona eura, pa je ovo svakako velika ušteda u doba velike krize u fudbalu.

Nije ovo prvi put da igrači Reala naprave ovako nešto. Isto su napravili prošle sezone kada su pomogli klubu da uštedi nevjerovatnih 70 miliona eura.

Odrekli su se bonusa za osvajanje titule prvaka. Na taj način klub je sačuvao 30 miliona eura, a pristali su i na 'rezanje' plata.

Ti rezovi poprilično visokih plata donijeli su madridskom klubu uštedu od još 40 miliona eura, pa su igrači zaslužni za uštedu od čak 70 miliona eura za prošlu sezonu.

Fudbaleri su očigledno imali sluha prema klubu u doba pandemije kada su prihodi mnogo slabiji i na ovaj način su pokazali da im je itekako bitno što nose dres velikana kakav je Real.

Kraljevi ove sezone imaju šansu da osvoje dva trofeja. Borit će se do samog kraja za trofej u La Ligi, a igrat će i polufinale Lige prvaka protiv Chelseaja.

Real je trenutno drugoplasirani tim La Lige. Imaju bod manje (66) od gradskog rivala Atletica (67), a u trci za titulu su još Barceloona sa 65 bodova i Sevilla sa 61 bodom.

Podsjetimo, Real je prošle godine osvojio naslov prvaka nakon tri godine pauze, a ukupno im je to bio 34. trofej najbolje ekipe u Španiji.