Monchi: Nisam razgovorao ni s kim iz Madrida u vezi Džeke, sve su to špekulacije

Romin sportski direktor Monchi priznao je da su partije Vučice "ispod očekivanja", ali je i istakao kako je "sve u redu i kako ne ide nigdje iz kluba".

Monchi se našao na udaru kritika zajedno s trenerom Eusebiom Di Francescom nakon loših Rominih partija ove sezone budući da je bivši Sevillin sportski direktor jedan od kreatora ekipe.

Ipak, u razgovoru za Cadena SER je istakao kako je Roma ambiciozan tim i da znaju da će se plasirati u nokaut fazu Lige prvaka s jednim bodom.

"Pokušat ćemo pobijediti, znajući da će to biti teško. Naš primarni cilj, otkako su izvučene grupe, bio je prolazak među 16 najboljih. Sada su se šanse promijenile, znajući da u ovom takmičenju mali detalji prave razliku. Nisam zadovoljan. Želim od nas da smo ambiciozni u želji da osvojimo grupu. Vrlo smo neodgovoran tim. Nismo pronašli kontinuitet u ligi i doživjeli smo nekoliko neočekivanih poraza poput onih od Bologne ili SPAL-a pa su naše partije ispod očekivanja. Trenutno smo sedmi i moramo osvojiti veliki broj bodova da to sve nadoknadimo", rekao je Monchi.

Za Schicka je rekao kako i dalje imaju velike nade i očekivanja od njega, a dotakao se i glasina oko prelaska kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke u Real Madrid.

"Nisam razgovorao ni s kim iz Madrida u vezi Džeke. Sve su to špekulacije. Također, normalno je imati veliki broj povreda kada igrači imaju toliko mnogo utakmica za kratko vrijeme. To se dešava i Real Madridu i Barceloni", poručio je Monchi.

Za kraj je istakao kako mu je drago vidjeti da Sevilli dobro ide i da često priča s njihovim sportskim direktorom Joaquinom Caparrosom.

"U dobrim smo odnosima i slažemo se u dosta toga, ali sve je dobro u Romi i ne idem nigdje", podvukao je.