NK Široki Brijeg minimalnom pobjedom otvorio novu sezonu u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine

asd
Posljednja utakmica prvog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U okviru posljednje utakmice prvog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine NK Široki Brijeg je ugostio ekipu FK Tuzla City. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0.

Novi oštar start na stadionu Pecara: Jovo Kojić oborio Stipe Jurića i zaradio žuti karton
Šesnaestogodišnjak debitovao za FK Sarajevo u današnjoj pobjedi Bordo tima
Težak start Rustemovića: Ćorić prošao bez povrede nakon oštrog uklizavanja veznjaka
Sjajna akcija na stadionu Pecara: Jurić doveo Široki Brijeg u vodstvo
Na pogodak se nije moralo dugo čekati, a već u dvanaestoj minuti utakmice Stipe Jurić je zatresao mrežu gostiju i doveo ekipu Širokog Brijega u prednost. 

U nastavku utakmice Marko Pervan je dva puta odlično prijetio golu Nevresa Fejzića, ali su njegovi udarci otišli pored gola, te se on nije uspio proslaviti u prvom poluvremenu. 

Mogao je Široki Brijeg udvostručiti prednost i preko Dine Ćorića, ali je ipak i njegov udarac otišao van okvira gola gostiju iz Tuzle.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a pred sami kraj prvog poluvremena Tuzlaci su imali posjed, ali nisu uspjeli kreirati pravu priliku.

Igrao se 55. minut utakmice, kada je Vojo Ubiparip po prvi put ozbiljnije zaprijetio golu Širokog, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Ponovo je Ubiparip bio u najboljoj šansi u drugom poluvremenu, ali je ovoga puta Zlomislić fantastičnom odbranom sačuvao svoju mrežu.

Najveću priliku za domaćina u drugom poluvremenu imao je Pervan, koji je u 85. minuti utakmice izašao jedan na jedan sa Nevresom Fejzićem, ali je izborio samo korner.

NK Široki Brijeg - FK Tuzla City
Gledalaca: 0
Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo)
Golovi: 1:0 Stipe Jurić (12)
Žuti kartoni: Stipe Jurić, Marko Jurić (NK Široki Brijeg), Darick Kobie Morris, Jovo Kojić (Tuzla City) 
Crveni kartoni:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Čuljak, Ćorić (Hrkać 76.), Jurilj, Marić, Radeljić, Jurić, Begić, Jurić (Vukoja 70.), Pervan (Stanić 87.).

FK Tuzla City: Fejzić, Beganović (Kulović 73.), Karjašević, Kojić, Rugašević, Džafić (Ramić 87.), Nukić, Ubiparip, Rustemović (Badji 62.), Morris, Maksimović.